top of page

Maak kennis met de familie Terwel

In de serie ‘Maak kennis met …’ is steeds een lid van Vredehorst aan het woord. Hij of zij vertelt iets over zichzelf en over waarom hij/zij lid is van Vredehorst. Wat maakt dit wooninitiatief uniek en bijzonder? Wellicht komen er ook hele andere dingen aan bod, we laten ons verrassen. Dit keer is de familie Terwel aan het woord.


'Wij zijn Harmen Jan en Minke Terwel en samen hebben we 2 kinderen: Jente van 8 jaar en Idar van 6 jaar. Harmen Jan werkt op de Christelijke Hogeschool Ede als docent op de afdeling theologie. Ik, Minke, heb een ontwerp- en naaiatelier hier in Ede, atelier Revive. Toen Jente 2 jaar was, had ze het altijd over Vredeworst, haha! Als gezin houden we enorm van buitenzijn en van avontuur. We gaan bijvoorbeeld graag in de winter op pad met onze tipitent met houtkachel.

Hoe we bij Vredehorst terecht zijn gekomen weten we niet meer zo goed. Waarschijnlijk heeft Harmen Jan er iets over gelezen en zijn we gaan kennismaken. Intussen zijn we alweer 8 jaar verder en is het mooi om te zien dat, ondanks dat er best periodes geweest zijn dat we ons afvroegen of Vredehorst er nog wel ging komen, er altijd mensen zijn geweest die zich daar hard voor hebben gemaakt. En nu zijn we zover zijn dat we aan het einde van dit jaar de huizen in de verkoop kunnen doen!!


Wat we zo mooi vinden aan het project Vredehorst is dat we samen op een andere manier het leven gaan vormgeven en ontdekken. We vinden het mooi dat je er voor elkaar kunt zijn als dat nodig is, zowel in goede als in slechte tijden, maar ook heel praktisch dat we spullen kunnen delen. Zo is er veel minder nodig van alles. Tegelijkertijd heeft bovenstaande ook een andere kant: naast samenzijn houden we ook heel erg van onze eigen ruimte en om lekker even iets voor onszelf te doen. Nu verwachten we dat dit binnen Vredehorst ook mogelijk zal zijn omdat ieder wel z’n eigen woning heeft. Maar het zal soms best even zoeken zijn.'

bottom of page