top of page

Wat wij belangrijk vinden

 

Samen. We willen echt een goede buur(t) zijn waarbij we elkaar aanvullen. Waarbij we genieten van de ander. Waarbij 1+1 minstens 3 is.

 

Delen. In dat samen leven delen we spullen, tuinen, auto’s, ruimtes en ervaringen. Door stukjes van onze levens te delen gaan we plezier vermenigvuldigen. Je kunt verdedigen dat 1:1 óók minstens 3 is.

 

Groei. Door samen te leven leer je van elkaar. Je ontdekt de bijzonderheden van de ander – en die van jezelf. In een gemeenschappelijke moestuin wordt natuurlijke groei zichtbaar en eetbaar.

 

Open. Wij willen een open community zijn, waarin iedereen meetelt en meedoet op een manier die bij hem of haar past. Die openheid geldt ook naar de omliggende ‘Steinenwijk’ en Ede toe.

 

Actueel. Wij willen nieuwe ideeën rond duurzaamheid, delen en techniek gebruiken om een vernieuwende gemeenschap te bouwen.

IMG_20210807_172337.jpg

Voor wie?

Vredehorst is voor iedereen die samen leven belangrijk vindt. Wij zijn een open gemeenschap met een grote verscheidenheid aan mensen. Als jij net weer anders bent dan anderen, vinden wij dat alleen maar mooi!

 

Wij zijn nu al een groep van enkele tientallen mensen. Jong en oud, kopend en hurend, idealistisch en praktisch, uit diverse culturen en met verschillende levensopvattingen.

 

De bewoners hebben wel een aantal gemeenschappelijk kenmerken. Misschien herken je ze bij jezelf:

• graag een goede buur(t) zijn

• bereid om hulp te geven en te ontvangen

• zin om samen iets moois op te bouwen, ook voor de volgende generatie(s)

• duurzaam leven

• waar mogelijk, klaarstaan voor elkaar en voor de buurt

 

Zie je jezelf ook wel aanhaken bij onze community? Kijk dan onder Lid worden!

 

Waar?

Vredehorst wordt gerealiseerd aan de Goudenstein, op de plek waar vroeger de evangelische basisschool De Rots stond.

 

Wanneer?

Als alles volgens plan verloopt, wordt Vredehorst in 2023 gerealiseerd.

 

Wat voor huizen?

Vredehorst gaat bestaan uit een mix van woningen: van gelijkvloerse appartementen tot grote eengezinswoningen met vijf slaapkamers. Er worden zowel koopwoningen als sociale huurwoningen gebouwd.

Het bouwplan kun je hieronder zien.

2022-04-04 (1).png
bottom of page