Wat wij belangrijk vinden

Wat wij belangrijk vinden

 

Samen. We willen echt een goede buur(t) zijn waarbij we elkaar aanvullen. Waarbij we genieten van de ander. Waarbij 1+1 minstens 3 is.

 

Delen. In dat samen leven delen we spullen, tuinen, auto’s, ruimtes en ervaringen. Door stukjes van onze levens te delen gaan we plezier vermenigvuldigen. Je kunt verdedigen dat 1:1 óók minstens 3 is.

 

Groei. Door samen te leven leer je van elkaar. Je ontdekt de bijzonderheden van de ander – en die van jezelf. In een gemeenschappelijke moestuin wordt natuurlijke groei zichtbaar en eetbaar.

 

Open. Wij willen een open community zijn, waarin iedereen meetelt en meedoet op een manier die bij hem of haar past. Die openheid geldt ook naar de omliggende ‘Steinenwijk’ en Ede toe.

 

Actueel. Wij willen nieuwe ideeën rond duurzaamheid, delen en techniek gebruiken om een vernieuwende gemeenschap te bouwen.

Activiteiten
Hoewel de huizen er nog niet staan, is Vredehorst een actieve vereniging.

Voorbereidingen voor het woonproject
Leden nemen deel in de werkgroepen: bouw, communicatie en ledenactiviteiten. Leuk om de talenten te delen en te ontwikkelen.

 

Meet en greet

Ontmoeten en samen eten (delen).

Voor wie:

Vind je het gezellig om samen te eten? Ben je geïnteresseerd in ons wooncollectief? Wil je de sfeer van Vredehorst wel eens komen proeven? 

Je bent van harte welkom!


Wat: samen eten, ontmoeten en delen

Hoe: ieder neem iets te eten mee om te delen

Waar: Ontmoetingskerk - Zuilestein 1, 6714 CA Ede

Wanneer: elke laatste zaterdag van de maand (met uitzondering van19 december 2020)

Tijdstip: Inloop 16.30u, start eten om17u

Moestuin

We hebben nu al samen een moestuin op de Koekelt. Gezellig met elkaar onkruid wieden, zaaien en oogsten. Of gewoon even alleen zijn, lekker met je handen in de grond, de rust opzoeken. 

Eetgroepje

Een aantal alleengaande (single, gescheiden, weduwnaar) Vredehorsters eten elke week samen. Gezond, gezellig en lekker.

Huiswerk, spelletjes, hulp, appgroep.......

Onder de leden is er al een prettige sfeer. Hulp bij huiswerk, een avondje spelletjes doen, gewoon even op de koffie, kinderen die samen spelen enz. En voor degene die dat fijn vinden is er een appgroep waarin lief en soms ook leed gedeeld wordt.